Fedor Swart
Communicatie professional

Met meer dan een decennium strategische en hands-on ervaring in alle fases en facetten van het marketing communicatievak. Van marktonderzoek, merkenbouw, productontwikkeling, mediastrategie tot 'gewoon' campagne-executie. Voor traditionele en nieuwe/sociale media. Strategisch, tactisch en analytisch. Conceptueel sterk, brede parate kennis, creatief denkend en doend, oplossend vermogen. Ook niet onbelangrijk: ik werk uitstekend zelfstandig maar ben ook een teamplayer en ben contactueel sterk. En heb dit aan zowel bureau- als adverteerderzijde laten zien.
2012 - heden
Zonnefabriek
installatiebedrijf voor zonnepanelen
Functie:
Marketing Manager
Het bewerken van bestaande en nieuwe markten/doelgroepen. Landelijk maar eigenlijk altijd ook lokaal. Verantwoordelijk voor mediastrategie/campagnes (SEA/Display/Social/Print/(e)DM. Aansturing van externe bureaus, het maken en bewaken van planningen, het alloceren en bewaken van budgettten, (digitale) conceptontwikkeling, het uitdenken en organiseren van beurzen en events. Ontwikkelen en implementeren van nieuwe website, (digitale) huisstijl, content management.
2008 - 2012
Voedingscentrum
voorlichtingsbureau
Functie:
Sr. Communicatie Adviseur
Binnen het Voedingscentrum actief op zowel gezondheids- als duurzaamheidsthema's. Taken en verantwoordelijkheden: (media)strategie, aansturing van media- en reclamebureau, het maken en bewaken van planningen, het alloceren en bewaken van budgettten, (digitale) conceptontwikkeling, het uitdenken en organiseren van beurzen en events. Geregeld in samenwerking met organisaties zoals NISB, NIGZ, NDF en Trimbos maar ook met Albert Heijn of Menzis. Intern verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van interne communicatiemiddelen als nieuwsbrieven en (digitale) huisstijl en het opzetten en laten uitvoeren van het eigen naamsbekendheidonderzoek.
Campagnes/projecten
Voedselkwaliteit/duurzamer consumeren, Het Nieuwe Eten, Borstvoeding, Jeugd en Onderwijs, Kijk op Diabetes.

2007 - 2008
Ogilvy
Communicatiebureau
Functie:
Strategy Planner
Als strategy planner voor verschillende klanten verantwoordelijk voor het uitdenken van merk- en communicatiestrategie. Die strategie vervolgens met een creatief team vertalend (briefen, meedenken en reviewen) naar een communicatieconcept en naar media en middelen. Ook samen met klant nauw betrokken geweest in de opzet & de implementatie van een groot digitaal 'cross-brand CRM programma' (zie 'cases'). En verantwoordelijk voor inhoud en het houden van klant/new business presentaties en strategische workshops.
Klanten/projecten
Unilever (div. merken), Orangina, South African Tourism, NS, Ford, Holland Casino, Milka.

2006
Qi
Online communicatiebureau,
Functie
Brand Director
Online strategie en account management. InitiŽren new business, strategiebepaling, klantcontact, direct betrokken in conceptontwikkeling. (De)briefings, presentaties.
Klanten/projecten
SNS Bank, Proteq, Stimorol, Bols.

2002-2006
Innovaction
bureau voor product/merk innovatie & marketing strategie
Functie
Consultant
Verantwoordelijk voor ontwikkelen merk/marketing strategie en positionering, product & conceptontwikkeling. Communicatiestrategie & executie, PR & online. Opzetten, uitvoeren, begeleiden marktonderzoek. Huisstijl(uit)ontwikkeling. Short/long copy; positioneringstatements, sales & PR brieven, website copy. publicaties. Workshop/brainstorm facilitation.
Klanten/projecten
o.a. Ahold: internationaal retailonderzoek, intelligence & positionering Corporate Brands. Voorlichtingsbureau Boerderijzuivel: strategie, website concept, evenementen concept & begeleiding. Coca Cola: positionering productconcepten voor marktonderzoek. ERU: internationaal retailonderzoek, merkpositionering. Fair Trade; marketing strategie introductie supermarkt. Productschap Tuinbouw; innovatieprogramma AGF. Schuitema/C1000: instore communicatie concept screening/verfijning. SNS Bank: positionering productconcepten voor marktonderzoek. Max Havelaar: merk & productstrategie. Campina Butter: internationaal retailonderzoek; merk & productstrategie.

2002
Result VKI Business consultancy/ Freelance communicatieadviseur
Ontwikkeling (interactieve) communicatie concepten, communicatie strategie, research/business analysis, Business consultancy, matchmaking. Voor o.a. DC Insurance, Kras Reizen, VI, THI.

2000-2001
bsur concepting
Concepting- en communicatie-bureau
Functie
Communicatie strateeg
Communicatie/merkstrategie, internetstrategie, mediastrategie, conceptontwikkeling, project/accountmanagement, kennismanagement. Plannen/presentaties voorbereiden, presenteren.
Klanten/projecten
o.a. Miss Etam, Campina International, Ernst&Young, Miva/oneMen, Rabobank Securities, Agroportal/Ziezo.biz.

1996-2000
HCM Clic
Interactieve tak Hollandse Communicatie Maatschap.
Functie
Junior consultant/strateeg, project/account manager
Projectmanagement, accountmanagement, project management BtL materiaal, communicatieadvies, strategie, merkontwikkeling, internetstrategie, online promotie, bezoekcijfer analyse, kennismanagement. Presentaties voorbereiden, presenteren.
Klanten/projecten
o.a. Toyota, Sony Nederland, Sony Belgium, Sony Europe, TUI, Dynamis,

Verder
2011-heden
Lid OR
2004-heden
Redactielid Second Sight (was Eye - Zicht op trends). Tevens publicaties/artikelen:
2001-2002
Bestuurslid Peper, vakgroep strategie en account van de VEA, Vereniging van Erkende Reclameadviesbureaus. ConcipiŽren en organiseren congressen, thema-avonden. Ontwikkeling website.
Tijdens studie
1991-1996
Initiative Media
Media-bureau. Bewijsnr-controle. TV afd: monitoring.
Opleidingen, cursussen, 'neven-functies'
2012-heden
Technisch Jeugd Coordinator AFC IJburg
2010-heden
Trainer/Coach pupillen AFC IJburg
2010
KNVB cursus Pupillen trainer
2004
Nima B
2001
SRM - Mediaplanning in vogelvlucht
1999
SRM - Conceptcursus
1991 - 1998
Studie economische & sociale geschiedenis, UvA, Amsterdam.
1991
Gymnasiumdiploma SG Casimir, Amstelveen.
Talen
spreken - schrijven
Nederlands: uitstekend - uitstekend
Engels: uitstekend - uitstekend
Frans: redelijk/goed - redelijk
Duits: redelijk/goed - redelijk
Software
Windows, MS Office: Word, Excel, Powerpoint. Adobe Photoshop. Macromedia Dreamweaver (alleen HTML).
Hobby's/interesses
Sport (o.a. voetbal, hardlopen ťn beŽdigd KNVB pupillentrainer bij AFC IJburg), lekker eten & koken. Digitale fotografie/beeldbewerking. En ik spit graag in m'n eigen (stads)tuin.