Cases bij Innovaction
Ahold
Strategische keuze positionering Ahold PL's internationaal (Giant, Stop & Shop USA, ICA Zweden, Albert Heijn).
Hoe kan Ahold wereldwijde synergievoordelen behalen met z'n private labels?

Samen met sr. consultant: internationaal uitgevoerd retailonderzoek, trendonderzoek en daaruitvoortkomende aanbevelingen voor de Private Label product & merkpositioneringen.

Max Havelaar
Productportfolio-innovatie & definiŽren rol en positionering (keur)merk
Een tweeledig maar gelijktijdig lopend project; namelijk waar staat het Max Havelaar-merk voor en wat voor nieuwe producten/productcategorieŽn passen daar dan bij. Onderzoek naar food trends (gekoppeld aan IRI data, het moet ook nog voldoende opleveren!), en dan de keuze van die trends die matchen met het merk Max Havelaar en de internationaal beschikbare producten en halffabrikaten die voldoen aan de keurmerkeisen. Om daar dan vervolgens nieuwe, onderscheidende & levensvatbare producten mee te kunnen introduceren in de Nederlandse supermarkt. En dan ook nog voor derden.

Zelfstandig uitgevoerd project: deskresearch, faciliteren strategische workshops en natuurlijk het uiteindelijke portfolioplan en product- & merkpositionering.

Productschap Tuinbouw
De (glas)tuinbouw staat bekend om z'n innovatieve kracht. Maar dan vooral op technisch/technologisch terrein. In opdracht van het Productschap Tuinbouw is een innovatieprogramma opgezet dat ook voor meer innovatie op marketinggebied zorgt, benchmarkend met andere FMCG's en inspelend op relevante consumenten food trends.

Vormgeving en inhoud van bijbehorende manual, opzet & facilitatie van workshops aan bedrijven.

Interview/artikel in Magazine RijkZwaan Seeds & Services